Integritetspolicy

Vilka vi är

“Vi” är Språkskolan i Umeå ekonomisk förening, org.nr. 769600-4535
Vår fysiska adress är Skärvstensgatan 6, 906 56 Umeå, Sverige.
Vår primära webbplatsadress är: https://sprakskolan.com
Alias för vår webbadress är språkskolan.com (xn--sprkskolan-35a.com), sprakskolan.se, språkskolan.se (xn--sprkskolan-35a.se), skola.cc och cafecupcake.se.

Vad är personuppgifter

Personuppgifter är all information som direkt eller indirekt kan kopplas till dig som person. Det kan vara självklara uppgifter som ditt namn eller ditt personnummer, men även uppgifter som t.ex. IP-adress eller telefonnummer.

Insamlande av personuppgifter

Vi strävar efter att inte samla in personuppgifter från vår webbplats, dock finns några undantag redovisade nedan.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens IP-adress och webbläsarens användaragent-sträng som hjälp för detektering av skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. När din kommentar har godkänts visas din profilbild offentligt tillsammans med din kommentar.
Kommentarer från besökare kan komma att kontrolleras via den automatiserad tjänsten Akismet för detektering av skräppost.
Integritetspolicyn för tjänsterna Gravatar  och Akismet kan du läsa här.

Elevkö

Språkskolans och Språkförskolans elevköer samlar in information som användaren själv lämnar samt information hämtad från SPAR (Statens personadressregister). Dessa behandlas i enlighet med de PUB-avtal (personuppgiftsbiträdesavtal) som Språkskolan har med SchoolSoft AB och deras underleverantörer.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser, så som YouTube, FaceBook och Instagram, beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda kak-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vill man inte ha inbäddat material från tredje part kan man i kak-inställningarna välja att minimera antalet kakor.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte data med tredje part utöver ovan nämnda kakor, hashar och skräppostfiltrering.  All data på vår webbsida sparas på vårt webbhotell Loopia. Läs Loopias integritetspolicy här.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Webbkakor (Cookies)

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och varför kakor används. Besökaren ska också samtycka till att kakor används.

Havrekakor - Designed by topntp26 / Freepik http://www.freepik.comEn ”webbkaka”, ”kaka” eller ”cookie” är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller textinformation. Språkskolan sparar ingen personlig information via kakor om användaren själv inte valt att detta ska göras. Om du inte vill ha några kakor kan du ställa in detta i inställningarna i din webbläsare, dock kan detta leda till att sidan inte fungerar som det är tänkt. Vill du ta bort ditt samtycke till användande av kakor kan du göra detta via kak-menyn nere i högra hörnet på sidan.

Vi använder oss av 2 sorters webbkakor:

  • Förstapartskakor är våra egna funktionskakor som används bl.a. för att hålla koll på ditt språkval. Dessa är nödvändiga för att webbsidan ska fungera på ett bra sätt. Väljer du att minimera antalet kakor används endast dessa kakor. Om du ej önskar de förstapartskakorna kan du i inställningarna i din webbläsare stänga av dessa.
  • Tredjepartskakor är kakor som används för t.ex. statistik och sociala medier och dessa kan stängas av genom att välja att minimera antalet kakor i kak-inställningarna.

Exempel på förstapartskakor

För att hålla koll på vilkets språk du valt att läsa sidan på sparas en kaka innehållande språkkoden för valt språk.

För att hålla koll på om du valt att acceptera externa kakor sparas en kaka med ditt val.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i kak-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa kak-filer gäller i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig kaka för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna kaka innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera kak-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmutseendet. Kak-filer för inloggning gäller i två dagar och kak-filer för utseende gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din kaka att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer kak-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra kak-fil att sparas i din webbläsare. Denna kak-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Vilka tredjepartskakor har denna webbplats?

Facebook – Vi använder oss av en plugin på vår förstasida som visar senaste inlägget från vår Facebooksida. Du kan läsa Facebooks kakinformation här.

Instagram – Vi använder oss av en plugin på vår förstasida som visar senaste inlägget på vår Instagramsida. Du kan läsa Instagrams kak-information här.

Temperatur.nu – Vi hämtar aktuell temperatur från Temperatur.nu. Du kan läsa Temperatur.nus:s kak-information här.

Mer information om kakor

Post- och telestyrelsen, PTS är den myndighet som bevakar området elektronisk kommunikation i Sverige och de har tagit fram information om vad kakor är och hur de får användas. Denna information hittar ni på PTS webbsida.