Kakor (cookies), mer än bara fika!

Havrekakor - Designed by topntp26 / Freepik http://www.freepik.com

En kaka eller cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Språkskolan sparar ingen personlig information via kakor. Om du inte vill ha några kakor kan du ställa in detta i inställningarna i din webbläsare, dock kan detta leda till att sidan inte fungerar som det är tänkt. Vill du ta bort ditt samtycke till användande av kakor kan du göra detta nere i högra hörnet på sidan.

Varför denna text?

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och varför kakor används. Besökaren ska också samtycka till att kakor används.

Språkskolans kakor

På Språkskolans webbplats används kakor för att göra webbplatsen mer funktionell för användaren.
Till exempel har vi en kaka som håller koll på vilket språk du valt eller om du godkänt användandet av kakor (lite meta, kan man tycka). Vi har också kakor från de tjänster som vi använder oss av, som t.ex. Google som håller koll på hur många som besöker vår sida och från Facebook.

Om du vill undvika kakor

Om du inte vill ha några kakor kan du antingen välja att klicka på “Minimera antalet kakor” i menyn nere till höger, vilket gör att vi blockerar alla kakor utom språkval, PHP-sessions-ID och kakvalsinformation, eller så kan du ställa in webbläsaren så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan du också radera kakor som lagrats tidigare. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Mer information om kakor

Post- och telestyrelsen, PTS är den myndighet som bevakar området elektronisk kommunikation i Sverige och de har tagit fram information om vad kakor är och hur de får användas. Denna information hittar ni på PTS webbsida.

Göra egna kakor?

Vill ni göra egna kakor finns information om detta på i diverse recept-databaser på internet. T.ex. har Arla ett recept på havrekakor här!