• På Språkskolan har vi valt att fokusera extra mycket på språk, media och kommunikation - ämnen som ger eleverna ett viktigt försprång inför fortsatta studier och framtida karriärval.

Grundskolan för alla

Språkskolan är en grundskola F-9. Vår grundtanke är att språk och kommunikation samt laborativa och kreativa inlärningssätt ska löpa som en röd tråd genom både förskola och skola.

Språk är viktigt! Redan i förskoleklass får barnen på ett lekfullt sätt lära det engelska språket. Under år 1-3 provar eleverna på grunderna i spanska, franska och tyska. I år 4 väljer de ett av dessa språk och fördjupar sig i det. I år 7 kan eleverna välja ytterligare ett språk, ha konversationsfördjupning eller välja mediekommunikation.

Vid sidan av det muntliga och skriftliga språket vill vi också ge barnen andra uttrycksmöjligheter, därför är drama, bild, musik och rörelse ett naturligt inslag i de övriga ämnena samt i fritidsverksamheten. Vi önskar med detta att eleven utvecklas i att vilja och våga uttrycka sig själv och sin åsikt på olika sätt.

Ny förskola

Språkförskolan har nu flyttat in i ett helt nybyggt hus, anpassad för vår verksamhet, precis bredvid Språkskolan på Marielund / Olofsdal. Här har vi nu sex avdelningar varav fem har blandade åldrar och en för 5-åringar.

På gång just nu

Invigning av nya Språkförskolan

Nu är vår nya förskola äntligen färdig. Välkommen att inviga den med oss den 12 november kl. 13-15! Vi bjuder på tävlingar, underhållning, korvgrillning och fika! Välkomna!

Höstlov v.44

Skolan stängd men fritids och förskolan öppna som vanligt.

Senaste i bloggen

Slalom

Så började det Människor började åka skidor för ungefär 5000 år sedan. Enligt den historiska efterforskningen var det norrmännen som började med skidor. På den tiden så använde man skidor för att frakta saker och i jakt på terräng med … Fortsätt läsa

Senast i Undervisningsbloggen

3:orna önskar GLAD PÅSK

I dag har åk 3 på Språkskolan påskpysslat med slöjdlärarna

Senast i Skolchefsbloggen

Historien om Språkskolan

Språkskolan är en ekonomisk förening med 10 engagerade delägare vars policy alltid varit att eventuella överskott återinvesteras i verksamheten. Språkskolan har 5 st. förskoleavdelningar och en grundskola i Umeå med unik pedagogik där barnet står i centrum. Språkskolan bildades som … Fortsätt läsa

Veckans matsedel

Måndag 23 januari
Oxjärpe provencal, stekt potatis, tzatziki
Tisdag 24 januari
Fiskgratäng med mild ostsås, potatis
Onsdag 25 januari
Pasta med morotssås
Torsdag 26 januari
Kycklingsoppa, mjukt bröd, pålägg, frukt
Fredag 27 januari
Chili con carne, ris

Nästa vecka

Skolan har fått en ny gatuadress, men är kvar på samma plats. Den nya adressen är Skärvstensgatan 6, 906 56 Umeå.

Facebook

Förskoleklassen jobbar med 10-kompisar! Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

·Dela

Dagens HKK i åk 8-9: brödbak och städning av alla kök 👍😋 Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

·Dela

Facebook
Facebook
YouTube
INSTAGRAM
Google+
Google+
http://sprakskolan.com/?k=skolan
Twitter
LinkedIn