Välkommen till Språkskolan i Umeå

Lediga platser i skolan

Vi har platser kvar till högstadiet inför hösten. Läs mer och anmäl er här!

Utökning av antalet platser på Mariehem

Hösten 2016 flyttar förskolan in i nya lokaler bredvid skolan. Gör en anmälan redan idag!

 
Språkskolan har 5 förskoleavdelningar och grundskola F-9. Vår grundtanke är att språk och kommunikation samt laborativa och kreativa inlärningssätt ska löpa som en röd tråd genom både förskola och skola. Språk är viktigt! Redan från 6-års får barnen på ett lekfullt sätt lära det engelska språket. Under år 1-3 provar eleverna på grunderna i spanska, franska och tyska. År 4 väljer de ett av dessa språk och fördjupar sig i det. År 7 väljer de ytterligare ett språk. Vid sidan av det muntliga och skriftliga språket vill vi också ge barnen andra uttrycksmöjligheter, därför är drama, bild, musik och rörelse ett naturligt inslag i de övriga ämnena samt i fritidsverksamheten. Vi önskar med detta att barnet utvecklas i att vilja och våga uttrycka sig själv och sin åsikt på olika sätt. Stor vikt läggs även vid matematik och naturvetenskap, där eleven tidigt får lära sig att se sammanhangen och utvecklas i abstrakt tänkande. Varmt välkommen till Språkskolan i Umeå!

Föräldramöte

Föräldramöte för elever f-9 i respektive klassrum: torsdag 27/8 kl. 18.30-20 med information om SchoolSoft för nya föräldrar kl.19.

Uppdaterade läsårstider

Nu ligger höstens tider och viktiga dagar under läsårsdata.

Senaste i "Skolchefsbloggen"

Historien om Språkskolan

Språkskolan är en ekonomisk förening med 10 engagerade delägare vars policy alltid varit att eventuella överskott återinvesteras i verksamheten. Språkskolan har 5 st. förskoleavdelningar och en grundskola i Umeå med unik pedagogik där barnet står i centrum. Språkskolan bildades som … Fortsätt läsa

Senaste i bloggen

Smörknivar- en klassiker

Här är resultatet av 3:ornas arbete.

Dagens lunch

Måndag 5 oktober
Morotssås med pasta
Tisdag 6 oktober
Chili con carne/ sin carne,ris och vitlökssås
Onsdag 7 oktober
Medelhavsfisk med soltorkade tomater och potatis
Torsdag 8 oktober
Kejsarens potatissoppa, mjukt bröd, pålägg och frukt
Fredag 9 oktober
Kycklinggryta/ quorngryta med ajvar och ris
Längre matsedel
Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube