Språkskolan

Språkskolan följer den nationella läroplanen och har inom de givna ramarna valt att lägga mer tid på språk, kommunikation och NO-ämnen.
Bild: Höst på skolanVi arbetar mycket med att lära och utveckla det svenska språket som ju är grunden i det samhället vi lever i. Språk är viktigt! Redan från 6-års får barnen på ett lekfullt sätt lära det engelska språket. Under år 1-3 provar eleverna på grunderna i spanska, franska och tyska. År 4 väljer de ett av dessa språk och fördjupar sig i det. År 7 väljer  de ytterligare ett språk och delar av undervisningen sker då på engelska. Vid sidan av det muntliga och skriftliga språket vill vi också ge barnen andra uttrycksmöjligheter, därför kommer drama, bild, musik och rörelse att vara ett naturligt inslag i de övriga ämnena samt i fritidsverksamheten. Vi önskar med detta att eleven utvecklas i att vilja och våga uttrycka sig själv och sin åsikt på olika sätt.
Stor vikt läggs även vid matematik och naturvetenskap, där eleven tidigt får lära sig att se sammanhangen och utvecklas i abstrakt tänkande. I detta arbetar vi kontinuerligt med mattelekar samt experiment av olika slag.
Skolans verksamhet utgår från elevens behov av struktur, kontinuitet och stabila varaktiga relationer.

Individanpassat

Undervisningen anpassas så långt det är möjligt efter varje elev, deras kunskaper, bakgrund och behov. Vi skapar en individuell utvecklingsplan i samråd med föräldrar och elev. Planen följs upp och omarbetas varje termin

Gör anmälan till Språkskolan
Gör anmälan till förskolan
Logga in på Schoolsoft
Gå till skolbiblioteket
Dagens lunch
Torsdag: Kejsarens potatissoppa, hembakt bröd, frukt
På gång på skolan
15-01-21
Viktiga datum
Nu finns viktiga datum under skolinfo på Schoolsoft.

14-11-27
Skolavslutning med Julshow
Julshowen är i år den 17 december på Ersboda folkets hus kl. 15.00. Vi åker dit för att genomföra generalrepetition på förmiddagen samma dag och sedan åker vi tillbaka till skolan och äter lunch och vilar upp oss lite inför själva showen. Personalen på skolan tar med barnen till showen. Om era barn ska åka tillbaka med fritids efter showen är det viktigt att ni meddelar det till klassläraren eller fritids så vi vet det i förväg. Välkomna!

WepeDesign