Välkommen till Språkskolan i Umeå

Språkskolan har 5 förskoleavdelningar och grundskola F-9. Vår grundtanke är att språk och kommunikation samt laborativa och kreativa inlärningssätt ska löpa som en röd tråd genom både förskola och skola.

Språk är viktigt! Redan från 6-års får barnen på ett lekfullt sätt lära det engelska språket. Under år 1-3 provar eleverna på grunderna i spanska, franska och tyska. År 4 väljer de ett av dessa språk och fördjupar sig i det. År 7 väljer de ytterligare ett språk. Vid sidan av det muntliga och skriftliga språket vill vi också ge barnen andra uttrycksmöjligheter, därför är drama, bild, musik och rörelse ett naturligt inslag i de övriga ämnena samt i fritidsverksamheten. Vi önskar med detta att barnet utvecklas i att vilja och våga uttrycka sig själv och sin åsikt på olika sätt.

Stor vikt läggs även vid matematik och naturvetenskap, där eleven tidigt får lära sig att se sammanhangen och utvecklas i abstrakt tänkande.

Varmt välkommen till Språkskolan i Umeå!

Tekniska problem

Pga tekniska problem har vi stängt ner den gamla hemsidan. En ny är på gång.

Viktiga datum

Nu finns viktiga datum under skolinfo på Schoolsoft.

Senaste i Skolchefsbloggen

Historien om Språkskolan

Språkskolan är en ekonomisk förening med 10 engagerade delägare vars policy alltid varit att eventuella överskott återinvesteras i verksamheten. Språkskolan har 5 st. förskoleavdelningar och en grundskola i Umeå med unik pedagogik där barnet står i centrum. Språkskolan bildades som … Fortsätt läsa

Dagens lunch

Tisdag 31 mars
Broccoligratäng med kalkon, potatis. Vegetariskt: Broccoligratäng, potatis.
Onsdag 1 april
Vegetarisk kinagryta med ris
Torsdag 2 april
Fiskgratäng med mild ostsås, potatis
Fredag 3 april
Långfredag - Skola och förskola stängda.
Längre matsedel