• På Språkskolan har vi valt att fokusera extra mycket på språk, media och kommunikation - ämnen som ger eleverna ett viktigt försprång inför fortsatta studier och framtida karriärval.

Grundskolan för alla

Språkskolan är en grundskola F-9. Vår grundtanke är att språk och kommunikation samt laborativa och kreativa inlärningssätt ska löpa som en röd tråd genom både förskola och skola.

Språk är viktigt! Redan i förskoleklass får barnen på ett lekfullt sätt lära det engelska språket. Under år 1-3 provar eleverna på grunderna i spanska, franska och tyska. I år 4 väljer de ett av dessa språk och fördjupar sig i det. I år 7 kan eleverna välja ytterligare ett språk, ha konversationsfördjupning eller välja mediekommunikation.

Vid sidan av det muntliga och skriftliga språket vill vi också ge barnen andra uttrycksmöjligheter, därför är drama, bild, musik och rörelse ett naturligt inslag i de övriga ämnena samt i fritidsverksamheten. Vi önskar med detta att eleven utvecklas i att vilja och våga uttrycka sig själv och sin åsikt på olika sätt.

Ny förskola

Språkförskolan har nu flyttat in i ett helt nybyggt hus, anpassad för vår verksamhet, precis bredvid Språkskolan på Marielund / Olofsdal. Här har vi nu sex avdelningar varav fem har blandade åldrar och en för 5-åringar.

På gång just nu

Sportlov

Vecka 10 har eleverna sportlov. Skolan stängd, fritids öppet som vanligt.

Kompisvecka

Under vecka 9 arbetar pedagogerna med kamratskap. På måndag har vi friluftsdag och på tisdag skolskidan. På torsdag gör eleverna semlor tillsammans.

Veckans matsedel

Måndag 27 februari
Köttbullar, potatis, sås
Tisdag 28 februari
Korvstroganoff, ris
Onsdag 1 mars
Kaviarfisk, potatis
Torsdag 2 mars
Grönsakssoppa, mjukt bröd, pålägg, frukt
Fredag 3 mars
Spaghetti med köttfärssås

Nästa vecka

Facebook

Alla på snö! Med väldens finaste 4:a! 😙 Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

·Dela

Åk 1 och Förskoleklassen har läsgrupper! Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

·Dela

Facebook
Facebook
YouTube
INSTAGRAM
Google+
Google+
http://sprakskolan.com/?k=skolan
Twitter
LinkedIn