Välkommen till Språkskolan i Umeå

Lediga platser i skolan

Vi har platser kvar till högstadiet inför hösten.


Läs mer och anmäl er här!

Lediga platser i förskolan

Vi har några platser lediga i förskolan på Mariehem för barn födda 2011-2012.

Välkommen med din ansökan!

Personal sökes

Just nu söker vi personal till förskolan Öst på stan (3 platser) och förskolan Mariehem (2 platser).

Läs mer här...

 

Språkskolan har 5 förskoleavdelningar och grundskola F-9. Vår grundtanke är att språk och kommunikation samt laborativa och kreativa inlärningssätt ska löpa som en röd tråd genom både förskola och skola.

Språk är viktigt! Redan från 6-års får barnen på ett lekfullt sätt lära det engelska språket. Under år 1-3 provar eleverna på grunderna i spanska, franska och tyska. År 4 väljer de ett av dessa språk och fördjupar sig i det. År 7 väljer de ytterligare ett språk. Vid sidan av det muntliga och skriftliga språket vill vi också ge barnen andra uttrycksmöjligheter, därför är drama, bild, musik och rörelse ett naturligt inslag i de övriga ämnena samt i fritidsverksamheten. Vi önskar med detta att barnet utvecklas i att vilja och våga uttrycka sig själv och sin åsikt på olika sätt.

Stor vikt läggs även vid matematik och naturvetenskap, där eleven tidigt får lära sig att se sammanhangen och utvecklas i abstrakt tänkande.

Varmt välkommen till Språkskolan i Umeå!

Lediga platser

Språkskolan expanderar sin verksamhet på Mariehem och har därför några platser lediga i förskolan för barn födda 2010-2012. Välkommen med din ansökan!

Platser kvar inför hösten

Det finns fortfarande platser kvar i några klasser inför höstterminen och vi tar gärna emot era ansökningar.

Senaste i "Skolchefsbloggen"

Historien om Språkskolan

Språkskolan är en ekonomisk förening med 10 engagerade delägare vars policy alltid varit att eventuella överskott återinvesteras i verksamheten. Språkskolan har 5 st. förskoleavdelningar och en grundskola i Umeå med unik pedagogik där barnet står i centrum. Språkskolan bildades som … Fortsätt läsa

Senaste i bloggen

Språkskolan från ovan

På våren 2014 stod vår nya skolbyggnad och vår fantastiska skolård klar på det som kommer att bli Mariehöjd, ett nytt bostadsområde med 800 lägenheter strax söder om Mariehems centrum.

Dagens lunch

Ingen meny hittad för idag.

Längre matsedel
Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube