Skolan

Språkskolan följer den nationella läroplanen och har inom de givna ramarna valt att lägga mer tid på språk, kommunikation och NO-ämnen.

Vi arbetar mycket med att lära och utveckla det svenska språket som ju är grunden i det samhället vi lever i. Språk är viktigt! Redan från 6-års får barnen på ett lekfullt sätt lära sig det engelska språket. Under år 1-3 provar eleverna på grunderna i spanska, franska och tyska. I år 4 väljer de ett av dessa språk och fördjupar sig i det. I år 7 kan eleverna välja ytterligare ett språk, ha konversationsfördjupning eller välja mediekommunikation. Vid sidan av det muntliga och skriftliga språket vill vi också ge barnen andra uttrycksmöjligheter, därför kommer drama, bild, musik och rörelse att vara ett naturligt inslag i de övriga ämnena samt i fritidsverksamheten. Vi önskar med detta att eleven utvecklas i att vilja och våga uttrycka sig själv och sin åsikt på olika sätt.

Stor vikt läggs även vid matematik och naturvetenskap, där eleven tidigt får lära sig att se sammanhangen och utvecklas i abstrakt tänkande. I detta arbetar vi kontinuerligt med mattelekar samt experiment av olika slag.

Skolans verksamhet utgår från elevens behov av struktur, kontinuitet och stabila varaktiga relationer.

Individanpassat
Undervisningen anpassas så långt det är möjligt efter varje elev, deras kunskaper, bakgrund och behov. Vi skapar en individuell utvecklingsplan i samråd med föräldrar och elev. Planen följs upp och omarbetas varje termin

På gång

Besök från andra länder

Den 4-10 februari kommer våra besökare från Erasmus-projektet. De är 13 vuxna (lärare) och 10 elever i åldrarna 10-14. Projektets tre huvudobjektiv: 1. Ämnesöverskridande arbete i skolan 2. Framtidskompetenser/”21 st century skills” 3. Främja och stärka den europeiska dimensionen för elever … Fortsätt läsa

Utveckling

Under denna termin kommer alla pedagogiska lärare att genomgå en utbildning inom IKT. Vi vill utveckla vår kompetens inom digitala verktyg och tillägna mer av detta på lektioner.

Veckans matsedel

Måndag 15 / 1
Potatisbullar med lingonsylt, tonfiskröra
Tisdag 16 / 1
Stekt fisk, potatis, kall sås
Onsdag 17 / 1
Ost & korvsås med pasta
Torsdag 18 / 1
Linssoppa, mjukt bröd, pålägg, frukt
Fredag 19 / 1
Tex mexkyckling med bulgur

Nästa vecka

Facebook
Facebook
YouTube
INSTAGRAM
Google+
Google+
http://sprakskolan.com/skolan
Twitter
LinkedIn