Skolan

Språkskolan följer den nationella läroplanen och har inom de givna ramarna valt att lägga mer tid på språk, kommunikation och NO-ämnen.

Vi arbetar mycket med att lära och utveckla det svenska språket som ju är grunden i det samhället vi lever i. Språk är viktigt! Redan från 6-års får barnen på ett lekfullt sätt lära sig det engelska språket. Under år 1-3 provar eleverna på grunderna i spanska, franska och tyska. I år 4 väljer de ett av dessa språk och fördjupar sig i det. I år 7 kan eleverna välja ytterligare ett språk, ha konversationsfördjupning eller välja mediekommunikation. Vid sidan av det muntliga och skriftliga språket vill vi också ge barnen andra uttrycksmöjligheter, därför kommer drama, bild, musik och rörelse att vara ett naturligt inslag i de övriga ämnena samt i fritidsverksamheten. Vi önskar med detta att eleven utvecklas i att vilja och våga uttrycka sig själv och sin åsikt på olika sätt.

Stor vikt läggs även vid matematik och naturvetenskap, där eleven tidigt får lära sig att se sammanhangen och utvecklas i abstrakt tänkande. I detta arbetar vi kontinuerligt med mattelekar samt experiment av olika slag.

Skolans verksamhet utgår från elevens behov av struktur, kontinuitet och stabila varaktiga relationer.

Individanpassat
Undervisningen anpassas så långt det är möjligt efter varje elev, deras kunskaper, bakgrund och behov. Vi skapar en individuell utvecklingsplan i samråd med föräldrar och elev. Planen följs upp och omarbetas varje termin

På gång

Friluftsdag

Vecka 9 tisdagen den 27/2 Hela skolan upplever årets friluftsdag på Bräntberget eller i Gammliaskogen med spännande utmaningar.

Alla på snö

Vecka 8 fredag den 23/2 Årskurs fyra inbjuds till ”Alla på snö” för att få prova på att åka slalom/snowboard.  

Veckans matsedel

Måndag 19 / 3
Köttbullar med kokt potatis, sås
Tisdag 20 / 3
Stekt fisk med tacosmak, potatis, kall sås
Onsdag 21 / 3
Ost & korvsås med pasta
Torsdag 22 / 3
Blomkålssoppa med kalkon, mjukt bröd, pålägg, frukt
Fredag 23 / 3
Italiensk sojafärssås med spaghetti

Nästa vecka

Facebook
Facebook
YouTube
INSTAGRAM
Google+
Google+
http://sprakskolan.com/skolan
Twitter
LinkedIn