Skolbygge

Det första spadtaget

Så var det äntligen dags – Förskolebarn från alla våra avdelningar var på tisdagen på plats på Språkskolan för att bevittna det första, officiella, spadtaget av vad som kommer bli den nya Språkförskolan. Här under följer lite ögonblicksbilder från dagen.

Tal och det första spadtaget

Byggföretaget Nåidens representant Per Utterström, Språkskolans skolchef Siv Lundin och Balticgruppens projektledare Maria Lindberg håller tal och tar det första spadtaget.

Förskolebarnen bevittnade spadtaget på säkert avstånd.

Förskolebarnen bevittnade spadtaget på säkert avstånd.

En minnesplatta göts med Språkskolans logotyp och barnens avtryck.

En minnesplatta göts med Språkskolans logotyp och barnens avtryck.

Sedan blev det olika aktiviteter som tipspromenad och skapande av gemensamt konstverk.

Sedan blev det olika aktiviteter som tipspromenad och skapande av gemensamt konstverk.

Nåidens platschef Jimmy Husing bjöd alla barnen på hamburgare.

Nåidens platschef Jimmy Husing bjöd alla barnen på hamburgare.

Balticgruppens Maria delar ut ballonger och "goodiebags" från Nåiden.

Balticgruppens Maria delar ut ballonger och “goodiebags” från Nåiden.

Posted in Skolbygge | Leave a comment

Språkskolan från ovan


På våren 2014 stod vår nya skolbyggnad och vår fantastiska skolgård klar på det som kommer att bli Mariehöjd, ett nytt bostadsområde med 800 lägenheter strax söder om Mariehems centrum.

Posted in Skolbygge | Tagged , , | Leave a comment

Invigning!

Igår var det invigning av skolan! Det blev både sol och mycket folk som kom, omkring 500 personer.Invigning av Språkskolans nya lokaler!
Tal och klipp av bandet. Jag skulle hålla ett kort tal, innan Ulf Nordwall från Peab och Håkan Martinell från Balticgruppen. Jag brukar inte vara nervös att prata inför grupper, men nu hade jag riktigt fladder i magen. Det kändes så stort och overkligt. Det som vi kämpat för så länge, en ny fin skola är verklighet. Jag har svårt att tro det är sant.Det är också en väldigt speciell känsla, eftersom det var jag och min man Jan som startade Språkförskolan för snart 20 år sedan. Han avled i våras, så han fick inte vara med om gårdagen. Men jag vet att han skulle ha varit oerhört stolt och glad.
Café Cupkake
Några cupcakes finns kvar, nån hamburgare också, men det mesta gick åt. Kul!
Om man ville fick man ge ett bidrag till Bris, eftersom vi bjöd på allt fika och burgare. Vi ska räkna ihop det på måndag, hoppas vi fick ihop en del till dem.
Skattjaktsstationer
Skattjakten med stationer var lite klurig, men jag tror alla som var med hittade allt till slut. Då fick man göra ett besök i skattkammaren för priser och kuponger till caféet och hamburgarna.
Aktiviteter
Hoppborgen hann jag inte med att prova, men det såg skojigt ut. Musikunderhållningen med “Par i Damer” var toppenbra, HannaPannaPirat hade som vanligt en lång kö vid sitt bord, hon gör så fina ansiktsmålningar. IKEA kom från Sundsvall med en egen fiskdamm, det uppskattade vi!
Det var sol, musik, picknick och trevliga människor. Tack alla ni som kom och all personal som hjälpte till att ordna denna toppendag.

invigningstalare
Håkan Martinell, VD Balticgruppen Fastighet AB. Siv Lundin, skolchef Språkskolan.
Margareta Rönngren, ordf. För- och grundskolenämnden Umeå Kommun.
Ulf Nordwall, projektledare PEAB.

Jag är också jätteglad över alla blommor och presenter vi fick 🙂
/Siv

Posted in Skolbygge, Skolchefsbloggen | 1 Comment

Besiktning av utemiljön

Idag var det dags för besiktningar av lekredskapen på skolgården. Sedan en besiktning av hela utemiljön. Allt är inte klart ännu, det fattas en del saker men jag hoppas det går snabbt att få till det mesta snart.
Imorgon är det invigning! Jag hoppas på sol och många som vill komma och fira med oss 🙂

Posted in Skolbygge, Skolchefsbloggen | Leave a comment

Utemiljö

Språkskolans utemiljo
Nu har inflyttningen i nya skolan startat. Redan nu har två klasser hunnit vara i huset 2 månader och efter sommaren kommer resten av skolan ha flyttat in. Samtidigt har bygget av utemiljön satt igång. På bilden ovan ser ni lite av allt som ska byggas och allt ska stå klart till skolstarten 18:e augusti.

Posted in Skolbygge | Tagged , | Leave a comment

Uppdatering från bygget

Här kommer lite nya bilder från skolbygget. Väggar sätts upp i en rasande fart. Övervåningens klassrum håller på att målas. Snart ska undertak och golv in och vi längtar till inflyttning mer än någonsin.
Byggarbetsplats
KlassrumKlassrum med stora fönster och mycket ljusinsläpp.
Blivande skolgård med nuvarande skolan i bakgrunden.Blivande skolgård med nuvarande skolan i bakgrunden.
Korridor och klassrum.Korridor och klassrum. De stora öppningarna kommer inrymma dörr och glaspartier för att skapa en öppen ljus känsla.
MatsalMatsal, nu belamrad med byggmateriel, snart av barn i full färd att inta lunch tillagad av våra kockar i vårt eget tillagningskök.
Väggar byggs.De sista väggarna byggs för fullt på den nya administrationen.

Posted in Skolbygge | Tagged | Leave a comment

Bilder från bygget

Idag har det hänt saker på skolbygget. Skördare och timmerbil har varit här och rensat ut skogen för den nya skolgården som kommer innehålla 2 st bollplaner, basketplan och amfiteater samt lekställningar och annat kul man kan hitta på en skolgård.
20130925_094947
20130925_095002 20130925_095552
Nu har också skolbyggnaden fått mer fasad. Norr, väst och sydfasaderna är nu inklädda och västfasaden på god väg.
20130925_095155 20130925_095239

Posted in Skolbygge | Tagged , , | Leave a comment

På besök på skolbygget

Bygget av vår nya skolbyggnad går framåt med en rasande fart. För en vecka sedan gjorde vi ett besök i huset och de har verkligen kommit långt. Här är några bilder från besöket.
Glad skolchefEn glad skolchef framför huset.
DelegationenDelegationen poserar för kameran.
HusgavelEn närbild på husgaveln där panelen har kommit på plats.
EntrénDen blivande besöksentrén.
Innanför skaletInnanför skalet. Än saknas det innerväggar men förberedelsen är i full gång så snart står de där.

Posted in Skolbygge | Leave a comment

Nu står det där…

Under sommarlovet har det hänt mycket på den nya skolbyggnaden. Plattan är gjuten. Väggar resta och tak lagt. Än är det en bit kvar innan vi kan flytta in, men nu står det där; skalet till vår nya skola och drömmen om en egen skola håller sakta men säkert på att bli sann!
Nya Språkskolan

Posted in Skolbygge | Tagged | Leave a comment

Förberedelser för byggstart

Detaljplaneringen av Språkskolans nya byggnad och skolgård är i full gång och under tiden har förberedelsen av marken startat. Det hus som stått på platsen där byggnaden skall uppföras är nu borta och skogen runt om håller på att gallras ut och förberedas för vår nya, fina skolgård.Markförberedelse inför byggstart.

Posted in Skolbygge | Tagged | Leave a comment